top of page
NLEN.png
PROJECTEN.png
WIE?.png
Vimeo.png
instagram01.png

'In a Landscape', een groepstentoonstelling gecreëerd voor DASfest​ | gecureerd door Arno Synaeve, Sofie Crabbé | deelnemende kunstenaars Bérengère Bodin, Dirk Braeckman, Dieter De Lathauwer, Lars Duchateau, Jonah Gebka, Wolf Govaerts, Rachel GruijtersBenjamin Moravec, Steven Prengels, Bosse Provoost, Yelena Schmitz, Rachel Strijdonk, Arno Synaeve, Lies Van Damme, Sybren Vanoverberghe, Bob Van Wambeke, Ezra Veldhuis, Andreas Zagler

van 15 tot en met 25 juli 2021 | locatie S3-studio van les ballets C de la BGent | grafische vormgeving Lies Van Damme | productie Raumteid | met de steun van De Vlaamse Overheid | met dank aan Hiscox, Serge Vandenhove, Herwig Onghena, les ballets C de la B, Hanssens Hout, Toneelacademie Maastricht

© Rachel Gruijters

'In a Landscape' is een zoektocht in beeld en geluid naar wat (de mens binnen) het landschap zou kunnen betekenen. 'In a Landscape' focust op het landschap - en bij uitbreiding de omgeving - als een personage op zich. Een allesbepalende dimensie waar de mens zich toe verhoudt als bewoner of als bezoeker.

 

Een landschap is in essentie ontsproten aan de blik. Het is een creatie van de mens die met één oog naar buiten en één naar binnen kijkt. Een landschap is een resultaat van afstand in tijd en ruimte. Een ontmoeting met de horizon van het bestaan. Een houvast voor herinneringen en een projectie van verlangens.

'In a Landscape' is niet wat het lijkt. Het is een uitnodiging om te kijken en een veld aan betekenissen te ontwaren.

DASfest is een tweejaarlijks kunstenfestival in Gent opgericht door kunstplatform Raumteid. De eerste editie krijgt vorm via de multidisciplinaire groepstentoonstelling 'In a Landscape' en vindt plaats van 15 tot en met 25 juli 2021 in studio S3, de dansstudio van les ballets C de la B op de Bijlokesite. Het is de ambitie de komende jaren uit te groeien tot een kunstenfestival dat fungeert als ontmoetingsplaats voor een horizontale uitwisseling tussen muziek, beeldende kunst, dans, performance, theater, woord en film.

We stellen graag onze kunstenaars aan u voor. Klik op een afbeelding voor meer informatie.

'In a Landscape' wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vlaanderen_verbeelding werkt.png
logo_hiscox_white_background_screen_v01.

Raumteid is een platform voor projecten met een visueel en auditief fundament geleid door Arno Synaeve, Steven Prengels en Wolf Govaerts.

Raumteid heeft Gent als uitvalsbasis.

Op de hoogte blijven van onze projecten?

Contact met ons opnemen?

Dat kan via deze link:

Alle beelden tenzij anders vermeld: © Raumteid, 2021

raumteid-footer.png